غلامحسین لفظی افزود: دریاچه ارومیه در شرایط عادی میتواند 32 میلیارد مترمکعب آب را در خود جای دهد. دریاچه ارومیه هم اکنون دارای 10 میلیارد معکب آب است، یعنی این دریاچه 22 میلیارد مترمکعب کمبود آب دارد.
وی افزود: ابتدا برای حل بحران دریاچه ارومیه باید عواملی را که در این بحران نقش دارند را پیدا کنیم که شامل دو نوع است؛ نخست عوامل طبیعی همچون کاهش دما و دوم عوامل انسانی است. یکی از عوامل انسانی مهم که نقش بسیاری در این بحران دارد ایجاد سد در اطراف دریاچه است. هماکنون بیش از 30 سد در اطراف دریاچه ارومیه احداث شدهاند.
لفظی تصریح کرد: اگر ما سدها را بشکنیم در واقع مشکل را به جای دیگر میکشیم، صحیح است که این روش تا حدی میتواند کارساز شود ولی در کل شکستن سد مشکلات دیگری را به بار میآورد. بهترین راه ممکن این است که حدود 30 درصد از آب پشت سدها را به سمت دریاچه ارومیه هدایت کنیم، در این صورت سالانه حدود 3 میلیارد مترمکعب آب به دریاچه سرازیر میشود تا هم جلوی خشکی بیش از حد گرفته شود و هم اهدافی که سدها برای آنها احداث شدهاند محقق شود. البته در کنار این امر باید راهکارهای دیگری هم برای حل این بحران انجام دهیم.
وی اضافه کرد: احیای کل دریاچه ارومیه و برگشتن به گذشته و زمان پرآبی تقریبا غیرممکن است ولی با برخی راهکارها میتوان از خشک شدن کامل دریاچه، جلوگیری و به احیای قسمتی از آن پرداخت.
لفظی خاطرنشان کرد: حساسیت دولت جدید در موضوع دریاچه قدم مناسبی برای رسیدگی به دریاچه ارومیه محسوب میشود. در حالت کلی یکی از دغدغههای اساسی دولت، رسیدگی به بحران دریاچه ارومیه است که در این راستا در اولین جلسه هیات دولت جدید درباره بحران دریاچه ارومیه بحث و گفتوگو شد.
وی ادامه داد: نباید راهکارهای بلند پروازانه و غیرعملی برای احیای دریاچه ارومیه ارائه داد؛ به عنوان مثال انتقال آب از سد ارس به دریاچه ارومیه یا بارور کردن ابرها هم هزینه بر و هم زمانبر هستند و بودجه کلانی میخواهد. باید راهکارها، علمی و مستمر و قابل اجرا باشند و توجیه اقتصادی داشته باشند.
لفظی افزود: ما باید به شهر و حومه آن نگاه سیستماتیک داشته باشیم تا مسائل به شیوههای بهتری حل و فصل شوند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه راهکارهای متفاوتی برای حل این بحران وجود دارد، عنوان کرد: چند نمونه از این راهکارها که کمک به حل این بحران دریاچه ارومیه میکند کم کردن شتاب توسعه کشاورزی است و پرداختن به توسعه صنعتی است که آب کمتری نیز نسبت به فعالیتهای کشاورزی لازم دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید مناطق خشک دریاچه که از کنترل خارج شده را به فعالیتهای صنعتی اختصاص دهیم تا هم جلوی گرد و غبار ذرات نمک گرفته شود و هم برای اقتصاد منطقه مفید باشد، کاشتن گیاه و درختانی که در نمک زارها رشد میکنند نیز میتواند جلوی پخش نمک در مزارع را بگیرد.
ماهی
بار دیگر یک مطلب در مورد خوارکی ها آورده ایم و البته نمی توان نام ماهی را وارد این مقاله نکرد. یکی از بهترین چربی سوزهایی که باید برای سلامت بدن خود از آن استفاده کنید ماهی است. این خوراکی خوشمزه و پرقوت باعث می شود تا ملاتونین در بدن شما بیشتر ترشح شود. هورمون ملاتونین برای افزایش سوخت و ساز در هنگام خواب ترشح میشود از این رو با خوردن ماهی باید منتظر چربی سوزی آن هم در خواب باشید. در کنار این هورمون امگا3 نیز وجود دارد که خود یک عامل تنظیم کننده چربی های بدن است.
** آجیل
هرکسی که درمورد آجیل حرف های بدی میزند مطمئنا خواص و فواید آن را درک نکرده است. اگر دوست دارید بدنی سالم و شکمی تخت و 6 تکه داشته باشید پس سریعا مصرف آجیل را شروع کنید. البته در مورد مصرف آجیل باید ذکر کنیم که این آجیل نباید شور باشد و زیاده روی در آن نیز اصلا خوب نیست. آجیل می تواند نامنظمی های بدن را از بین برده و اشتها را کاهش می دهد. آجیل ها همچنین باعث افزایش متابولیسم شده و سوخت و ساز بدن را بالا می برد. دلیل اصلی خواص این خوراکی وجود منیزیم فراوان است.
** شیر
شاید هنوز رابطه میان کلسیم و چاقی کمی سنگین باشد اما دانشمندان به نتایجی دست پیدا کرده اند که نشان می دهد شیر می تواند در زیبا کردن اندام تاثیر به سزایی داشته باشد. در یکی از تحقیقاتی که سال 2010 در دانشگاه آلاباما انجام شد دانشمندان به این نتیجه رسیدند که چربی به طرز چشمگیری در بدن افرادی که روزانه 100 میلیگرم کاهش می یابد. این میزان بدین معنی است که شما باید روزانه حداقل یک دوم کاسه ماست مصرف کنید. همچنین خوردن سه لیوان شیر نیز می تواند این میزان کلسیم را در بدن شما با کمی اختلاف تامین کند. استفاده از کلسیم را فراموش نکنید تا چربی ها دیگر سراغ شما نیایند.
** گیلاس (به هر نوعی)
گیلاس و آلبالو یکی از بزرگترین منابع ملاتونین هستند که در بالا توضیح دادیم وظیفه چربی سوزی در خواب را بر عهده دارد. این میوه خوشمزه را به هر نوعی که مصرف کنید باعث کاهش وزن در خواب خواهد شد اما بهتر است در فصل درست از انواع تازه آن استفاده کنید. گیلاس ها می توانند به صورت لواشک، آلبالو خشکه یا ... در بازار وجود داشته باشند اگر از سلامت این محصولات اطمینان دارید حتما تهیه و مصرف کنید. اگر گیلاس را دوست ندارید می توانید از آب میوه آن استفاده کنید.
متن آهنگ به دادم برس از احسان خواجه امیری
منو به حال من رها نکن
تو هم به مرز این جنون برس
اگه هنوزم عاشق منی
خودت به داد هر دومون برس
من از تصور نبودنت
رو شونه ی تو گریه میکنم
منی که دل بریدم از همه
ببین برای تو چه میکنم
???
تمام عمر رد شدم ازت ببین کجا شدم اسیر تو
به پشت سر نگاه نمیکنم که بر نگردم از مسیر تو
به حد مرگ میپرستمت ولی برای عشق تو کمه
خودت به من بگو بهشت تو کجای این همه جهنمه
منو به حال من رها نکن